“Noćni pohod na Oštrc”

klikni na sliku i pogledaj album Mladena Stankovića

 

U subotu 15. prosinca održao se 15. tradicionalni

Noćni pohod na Oštrc.

Sve je počelo 1998. godine na poticaj tadašnjeg predsjednika HPDŽ i osnovni motiv je bio da se članovi Društva okupe tjedan prije Božića na zajedničkom druženju na kojem će se prisjetiti izleta i svih popratnih događaja u protekloj godini i skovati planove za slijedeću (planinarsku) godinu.

Ideja je kroz godine što su slijedile doživjela promjene i to zbog činjenice da se Noćnom pohodu pridruživalo sve više ljudi dobre volje i ne samo članova našeg matičnog društva već je očito da je popularnost stekla i među članovima drugih planinarskih društava te nečlanova.

Ove godine na Noćni pohod se odazvalo preko stotinu planinara, a njih 81 je evidentirano putem prigodnog kartona pohoda. Najviše sudionika je bilo iz HPD Željezničar, ali je veliki broj bio i iz HPD Zagreb Matica, PD Karlovac, HPD Japetić i PD Dubovac iz Karlovca.

Broj je mogao biti i puno veći, ali smo zainteresirane morali odvraćati od dolaska zbog malog broja smještajnih kapaciteta.

Niti bljuzga ni blato nije pokvarilo odlično raspoloženje na pohodu koje je u planinarskom domu Željezničar kulminiralo pjesmom i plesom uz odličan tamburaški sastav. Veselje je trajalo do ranih jutarnjih sati kada se većina vratila svojim kućama, a ostali pošli na zasluženi odmor i noćenje.

 

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.