BORISLAV ALERAJ – PENJANJE U PAKLENICI

Zbog kiše  moramo odgoditi Akčevo predavanje. Novi termin je 27.9. sve drugo ostaje isto. Force majure.predavanje u organizaciji našeg društva i ujedno dobrotvna akcija za fond penjati se mora!

U četvrtak 13.9. u parku pored MoFit fitness centra u Zagrebu
(Selska-Zorkovačka) u organizaciji fonda Penjati se mora
(http://www.facebook.com/penjatisemora) održat će se predavanje Borislava Aleraja pod nazivom “Penjanje u Paklenici”. Prilika je to za još jedno penjačko druženje pod zvijezdama. Ulaz je slobodan a donacija fondu poželjna.
Dr. Borislav Aleraj Akac je gorski spašavatelj i alpinist. Član je PDS Velebit gdje već preko 40 godina neumorno sudjeluje u radu društva. U široj javnosti i medijima Ak

ac je poznatiji kao liječnik epidemiolog ali u penjačkom svijetu jače odjekuju njegove aktivnosti u stijenama. Nema domaćeg alpinista koji nije zastao pod stijenom Anića kuka i skinuo kapu pred Akcem i Maliganom koji su 1973 godine u toj stijeni u osam dana popeli prvenstveni smjer: Brid klina. Bio je to do tada najviši domet tehničkog penjanja u Hrvatskoj. U svom predavanju Akac će govoriti o ranim danima Paklenice, prvim usponima i pokušajima. Kroz priču, sliku i zvuk približit će nam duh koji je nekad vladao kanjonom. 

PROGRAM:

12-15h – MoFit, dan otvorenih vrata. Svi zainteresirani za sportsko penjanje i alpinizam mogu se besplatno okušati u penjanju na umjetnoj stijeni u fitness centru MoFit. Za sudjelovanje je obavezna najava na broj telefona:             01/30 12 148      .

19-21h – neformalno druženje, prilika za razgovor o penjanju i alpinizmu te informiranje o aktivnostima fonda Penjati se mora.

21h – Predavanje: Penjanje u Paklenici

 

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.